ميم
0

لک پوستی چیست ؟برای لک پوستی چه کنیم

لک پوستی
بازدید 1042

فهرست مطالب

لک پوستی

لک های تیره روی پوست یا هایپرپیگمنتیشن ها  (hyperpigmentation) هنگامی به وجود می آیند که برخی از مناطق پوست بیش از حد معمول ملانین تولید می کنند . ملانین نوعی رنگدانه طبیعی است که به چشم ، پوست و موی ما رنگ می دهد. لک پوستی به بخش‌هایی از پوست که به دلایل مختلف دچار تغییر رنگ‌ می‌شود  و سپس متفاوت از رنگ معمول پوست هر شخص نمایان می‌شوند میگویند.در ادامه این بخش از سلامت پوست میم شرح داده ایم.

لک پوستی طیف گسترده ای  از عوارض پوست را دربر می‌گیرند. و می‌توان گفت از رایج ترین بیماری‌ها و مشکلات پوستی محسوب می‌شوند.این لک ها به‌ صورت مادرزادی با نوزاد بوجود نمی آیند، بلکه در اثر عوامل مختلفی روی پوست ایجاد می شوند.

علت های ایجاد لک‌ پوستی در شکل، رنگ و تعداد لک ها تأثیر مستقیم دارند و معمولاً درمانشان را نیز متفاوت می‌کنند. لک‌ها در قسمت‌های مختلف بدن ایجاد می‌شوند و دلیل تشکیل آن‌ها تکثیر بیش از حد ملانین‌ها یا رنگدانه های موجود در سلول است.

هنگامی که  تعداد سلول های حاوی رنگدانه ملانین یا سلول های ملانوسیت در یک قسمت از بدن بیشتر از حد نرمال باشد، این بخش تیره‌تر و یا در مواردی نادر روشن‌تر نمایان می‌شود. به این ترتیب لک پوستی ایجاد می‌شود. لک پوستی ممکن است به دلیل  زیبایی یا به دلیل  پزشکی نیاز به درمان داشته باشد.

انواع لک پوستی:

لک تیره پوستی

لک  تیره پوستی را می توان به 5 دسته کلی تقسیم کرد :

ملاسما یا لک های ناشی از بارداری ، کک و مک ها یا فرکل ها ، لک های ناشی از افزایش سن وپیری ، لک در اثر کمبود ویتامین ها ،لک های ناشی از التهاب ها

لک روشن پوستی

که شامل پیسی یا ویتیلگو است .که یک بیماری پوستی که در آن بخش هایی از پوست رنگ طبیعی خود را از دست میدهد

 

انواع لک پوستی

 

ملاسما یا لک های ناشی از بارداری :

علت این نامگذاری ظاهر شدن این لک ها بیشتر در زنان باردار است و به همین علت به لک های بارداری شهرت دارند . ولی این لک ها را می توان حتی در خانم های مجرد و به ندرت در مردان هم دید. این لک ها بیشتر در نواحی چانه و پیشانی دیده می شوند . و در اغلب اوقات در اشخاص سبزه نمایان تر است .

این لک ها معمولا بعد از زایمان ناپدید می شوند ، اما در برخی موارد ممکن است برای مدتی طولانی باقی بماند . این نوع لکه ها ممکن است بدون علت مشخص یا به صورت ارثی ظاهر شوند . البته احتمال ظهور این لکه ها با قرار گرفتن در معرض آفتاب بیشتر است . این نوع لکه ها عموما قبل از قاعدگی پررنگ تر می شوند و همینطور با مصرف قرص های ضد بارداری احتمال ملاسما بیشتر می شود . و متاسفانه ملاسماها در برخی از افراد ممکن است هرگز درمان نشود .

کک مک ها یا فرکل ها (FRECKLE)

کک مک ها در اثر عوامل ژنتیکی ، محیطی و یا در مواردی هورمونی ایجاد می شوند . نور آفتاب یکی از عوامل مهم دخیل در بروز اینگونه لک ها است . تنش های عصبی و استرس های محیطی نیز میتوانند باعث بروز کک مک در افراد مستعد شوند .در سنین بلوغ و بارداری ظهور این لک ها بیشتر میشوند و علت آن هم تغییر هورمون ها در افراد است .

لک هایی ناشی از افزایش سن و پیری افراد

ظهور این لک ها بر خلاف نامشان ربطی به سن ندارند و علت اصلی ان قرار گرفتن در معرض نور آفتاب است . این نوع لک ها بیشتر بر روی دست ها و بیشتر در افرادی که در معرض نور خورشید قرار میگیرند ظاهر می شوند . و البته در مواردی نیز بر روی ضورت ظاهر میشوند .

بروز این لک ها در افراد مسن عادی است و در اواخر دهه های سوم و چهارم و پنجم زندگی ایجاد می شوند . اشعه فرابنفش موجود در خورشید سبب برنزگی و سوختگی پوست می شود . که این برنزگی بتعث رسوب بیش از حد رنگ دانه هایی در پوست می شود . نام دیگر این لکه ها که ممکن است یه گوشتان خورده باشد لکه های خوریدی و لکه های کبدی است .

لک در اثر کمبود ویتامین

این گونه لک ها در اثر کمبود ویتامین ها مخصوصا B12 پدیدار می شوند که ظاهر لکه لکه دارند . کمبود ویتامین A باعث گسترده شدن این لک ها می شوند که با برجستگی های پوست مرغی پدیدار می شوند .

کمبود اسید فولیک ، ویتامین سی و شما می توانید مقاله تاثیر ویتامین سی بر پوست رو مطالعه کنید و از نقش و فواید این ویتامین معجزه آسا بر روی پوست اشنا شوید.و همچنین انواع کم خونی ها لک های مشابه ظاهر می کنند .

لک ناشی از التهاب پوست

این نوع لک ها عموما بعد از التهاب پوستی در اثر بیماری هایی چون لیکن پلان یا بیماری التهاب پوست و دهان ، لوپوس اریتماتویا ظاهر می شوند و یا بعد از آفتاب سوختگی پدیدار می شوند . با دستکاری جوش های غرور جوانی و تلاش برای از بین بردن جای زخم به وجود می آیند . این گونه از لکه ها در افراد با پوست تیره شایع تر است و بیشتر در نواحی باز بدن ایجاد میشوند .

از عوامل دیگر ظهور این لکه ها روی پوست می توان به ضربه به پوست ، و یا محکم لیف کشیدن و یا حتی ساییده شدن ران ها در افراد چاق را نام برد .

عوامل افزایش‌دهنده لک پوست

مواردی که میتواند باعث افزایش لک پوستی شوند شامل :

  • قرار گرفتن در معرض نور شدید آفتاب
  • بارداری
  • بیماری‌های پوستی مثل آکنه یا اگزما
  • جراحت و آسیب پوستی
  • داروهایی که باعث افزایش رنگدانه ها می‌شوند.
  • بیماری‌های کبدی
  • دیابت
  • لک‌های ناشی از کمبود ویتامین

چه داروهایی باعث لک صورت میشود؟

داروهای ضد سرطان داروهای ضد مالاریا می توانند باعث بروز لک شوند

درمان لک پوست

مجموعه ای از درمان ها با استفاده از محصولات و تکنینک های گوناگون عموما نتیجه بهتر و ماندگار تری ایجاد می کند

لیزر درمانی

یکی از روش ها جهت درمان کردن  لکه‌های قهوه‌ای روی پوست فرد، استفاده از لیزر می‌باشد. لیزر درمانی یک روش سرپایی است و معمولاً در مطب پزشک و متخصص انجام می‌شود. فرآیند کار لیزر درمانی تمرکز بر روی  لکه‌های قهوه ای می باشد و رنگ‌ دانه‌هایی که باعث این لکه‌ها شده است را از بین می‌برد.

لیزر درمانی

افرادی  که می‌خواهند لکه‌های قهوه‌ای روی پوست خود را در یک روشی برتر از روش‌های معمول و بدون نسخه درمان کنند، روش‌های سرپایی در دسترسی وجود دارد. یکی از نمونه های این روش‌ها از بین بردن لکه‌های قهوه‌ای صورت و بدن با لیزر است. در طول عمل درمان، لکه‌های قهوه‌ای بدن با تعدادی از لیزرهای مختلف و مخصوص مانند لیزر پالسی نور و لیزر سوئیچ شدهی Q درمان می‎شوند و ترمیم می‌شوند. این لیزرها در درست هدف قرار دادن درجه دقت بسیار بالایی دارند و بسیار موثر می باشند. لیزر فوتونا نیز یک لیزر جدید در رفع لک صورت و جوانسازی پوست با کارایی بالاست.

تکنولوژی IPL

با استفاده از تکنولوژی IPL ظاهر پوست پیر شده، لک ‌های قهوه‌ای (کک و مک ناشی از نور خورشید)، خوش‌خیم‌ترین رنگدانه‌های قهوه‌ای و قرمزی ناشی از پاره شده مویرگ‌ها را می توان بهبود بخشید .

کرایوتراپی (سرما درمانی)

کرایوتراپی یا سرمادرمانی روشی است که در آن  لک ‌های قهوه‌ای را با استفاده از منجمد کردن آنها با یک محلول نیتروژن مایع از بین می‌برند. این عمل منجر می‌شود پوست تیره فرد با پوست انداختن از بدن دور شود (عمل پوست اندازی). از این روش می توان به یک روش درمانی سریع و ایمن برای حذف لک ‌های قهوه‌ای نام برد .

لایه‌برداری شیمیایی

لایه‌برداری شیمیایی روشی است که در آن با استفاده از یک محلول شیمیایی که لایه‌ی بیرونی پوست را برمی‌دارند، کک و مک و ظاهر لک ‌های قهوه‌ای را بهبود می‌بخشند.

پیلینگ مکانیکی (میکرودرم)

در پیلینگ مکانیکی از کریستال‌های درجه‌ی پزشکی استفاده می‌کنند. این کریستال‌ها با استفاده از یک سیستمی قوی ، مداربسته و کمک دست، در سراسر سطح بیرونی پوست فرد با یک سرعت اولیه‌ی بسیار زیادی خالی می‌شوند. پیلینگ مکانیکی منجر به یک ایجاد  پوست اندازی می‌شود.

میکرودرم ابریژن :

در طول  انجام میکرودرم ابریژن ، متخصص پوست از دستگاه مخصوصی استفاده می کند که دارای سطحی ساینده است تا لایه خارجی پوست را از بین ببرد. این روش درمانی باعث افزایش رشد کلاژن جدید می شود، که می تواند به کاهش لکه های روی پوست بیمار کمک کند.

درمانهای خانگی :

علاوه بر روش ها و داروهایی که توسط متخصص تجویز می شوند، برخی از روشها و درمانهای خانگی هم می توانند لکه های تیره پوست را محو کنند. در ادامه این مطلب، به این موضوع می پردازیم .تعداد زیادی از کرم ها در داروخانه ها وجود دارد. که بدون نسخه در دسترس همگان قرار دارند. ولی نکته مهم در رسیدن به نتیجه استفاده منظم و روتین این کرم ها است که بیمار را به نتیجه دلخواه سوق می دهد .محصولات پوستی که حاوی مواد طبیعی خاص هستند، می توانند در درمان لکه های پوست موثر باشند.محققان در یک پژوهش، نتایج استفاده از محصولات طبیعی برای درمان لکه های تیره پوست را مورد بررسی قرار داده اند.که شما میتوانید بهترین کرم ضد لک رو تهیه کنید.

آنها چندین ماده از جمله نیاسینامید (نوعی ویتامین B-3) ، سویا ، عصاره شیرین بیان و توت و تاثیر آنها در درمان لک ها را مورد مطالعه قرار دادند . اگرچه مطالعات آنها محدود بود، اما نتایج  نشان می دهند. که این مواد طبیعی، تاثیر بسزایی در درمان لک  ها دارند. همچنین نتایج یک پژوهش های دیگر ، نشان می دهد. که استفاده از ژل آلوئه ورا برای پوست می تواند به کاهش ملاسما در دوران بارداری (پس از 5 هفته) کمک کند

درمان های خانگی

کلام آخر

خب دوستان ممنون که تا اینجا با ما همراه بودید امیدواریم مطلب ” لک پوست چیست و چگونه ایجاد می‌شود ؟ ” برای شما مفید بوده باشه و تونسته باشه به صورت مختصر و مفید به شما نکات را توضیح بدهد ، اگر شما هم اطلاعات و نظراتی در این موضوع دارید که فکر میکنید ما جا انداختیم خوشحال میشیم با ما توی بخش نظرات در میون بگذارید .

نظرات کاربران

  •  چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد و متوجه نویسندگان و سایر کاربران باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاهی بی ارتباط با موضوع آموزش مطرح شود تایید نخواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *