ميم
0

انواع آکنه صورت و بدن با عکس

انواع آکنه صورت و بدن با عکس
بازدید 1383

انواع آکنه

میم

در این مقاله به بررسی انواع آکنه یا جوش می پردازیم تا بیشتر با آن ها آشنا شوید. پیشنهاد ما این است که قبل از مطالعه این مقاله مقاله  آکنه  را مطالعه کنید.

انواع آکنه چیست؟

به طور انواع آکنه به دو نوع التهابی و غیر التهابی تقسیم می شود که هر کدام انواع مختلفی دارند.

آکنه غیر التهابی معمولاً به دلیل انسداد غدد چربی پوست ایجاد می شود. هنگامی که ترشحات چربی نتوانند از دهانه مسدود شده غدد چربی خارج شوند، مانند بالون در داخل این غدد تجمع می یابند. در نتیجه این تجمع چربی در زیر پوست، آکنه های غیر التهابی مانند آکنه زیر پوستی ایجاد می شود.

انواع آکنه غیر التهابی

آکنه سرسیاه

آکنه سرسیاه  جزو یکی از انواع آکنه است که در  نتیجه تجمع سبوم یا چربی  اضافی، باکتری ها و سلول های مرده ای است که در منافذ پوست جمع می شوند.  توجه داشته باشید که بر خلاف تصور عموم، رنگ مشکی این نوع زخم به دلیل کثیف بودن آن نیست. در حقیقت، انعکاس ناهموار نور در منافذ پوست علت پیدایش جوش های سرسیاه است.

این نوع جوش سه عامل اصلی دارد: چربی یا سبوم اضافی روی پوست شکل غیر معمول کراتین، پروتئینی که پوست، ناخن و مو را می‌سازد. اختلال در تولید هورمون وجود تعداد زیادی باکتری در تماس با پوست علت های آکنه سرسیاه می باشد.

 

آکنه سرسیاه از انواع آکنه

آکنه سرسیاه

 

جوش‌های سرسیاه فولیکول‌هایی هستند که منافذ آن باز و پر ازچربی، سلول‌های مرده و ملانین هستند که وقتی اکسید می‌شوند سیاه می‌شوند. آکنه زمانی ایجاد می شود که فولیکول های چسبیده روی سطح پوست باز شوند. همچنین زمانی که کومدون ها باز هستند.

علت پیدایش آکنه سیاه به واکنش غدد چربی به هوا مربوط می شود نه به چرک یا آلودگی غدد چربی.برجستگی های باز روی پوست پر از سبوم اضافی و پوست مرده. به نظر می رسد کثیفی روی برجستگی رسوب می کند، اما لکه های تیره در واقع به دلیل انعکاس ناهموار نور از فولیکول مسدودی ایجاد می شوند.

 

آکنه سرسفید

زمانی ایجاد می‌شوند که باکتری‌ها، سبوم یا سلول‌های مرده در یکی از منافذ پوست شما به دام می‌افتند. جوش های سر سفید بر خلاف جوش های سرسیاه به سطح پوست نمی آیند و بسته هستند، جوش های سر سفید آزاردهنده هستند و معمولا در نامناسب ترین لحظات باعث زیبایی پوست شما می شوند. اما خبر خوب این است که می توانید با تغییر سبک زندگی و درمان های موضعی و داروها از بروز جوش های سرسفید جلوگیری کنید.

 

آکنه سرسفید از انواع آکنه

آکنه سرسفید

انواع آکنه التهابی

پاپول‌ها :

پاپول ها جوش های حاوی چرک هستند . که با حلقه های قرمزی احاطه شده اند. اگر دستکاری شوند، می توانند جای زخم از خود  باقی بگذارند کومدون هایی هستند که باعث تورم، برجستگی های کوچک قرمز یا صورتی روی پوست می شوند. این نوع بثورات می تواند هنگام لمس دردناک باشند. ظاهر شدن یا بیرون آمدن این نوع جوش ها می تواند تورم را بدتر  و منجر به زخم شود. تعداد زیادی پاپول ممکن است نشان  آکنه متوسط ​​تا شدید باشد.

 

انواع آکنه التهابیپاپول‌ها

پاپول‌ها

پاسچول

نوع دیگری  ازانواع آکنه و  جوش های متورم است. آنها شبیه سرهای سفید با یک حلقه قرمز در اطراف برآمدگی هستند. این توده معمولاً با چرک سفید یا زرد پر می شود. از برداشتن یا فشار دادن این نوع زخم خودداری کنید. بیرون زدن این جوش ها می تواند باعث ایجاد زخم یا لکه های تیره روی پوست شود.

 

پاسچول

پاسچول

 ندول( گره ها)

توده های بزرگ و متورمی هستند که به سختی لمس می شوند. آنها در عمق پوست ایجاد می شوند و اغلب دردناک هستند. ندول ها باید توسط متخصص پوست درمان شوند. داروهای بدون نسخه ممکن است برای خلاص شدن از شر آنها کافی نباشند، اما داروهای تجویزی می توانند موثر باشند.

 

 ندول( گره ها)

ندول( گره ها)

آکنه کیستیک 

کیست ها  از انواع آکنه تشکیلات بزرگ و ضخیم جوش مانند هستند. کیست ها نیز مانند گره ها می توانند دردناک باشند و باید توسط متخصص پوست درمان شوند. افرادی که دچار ندول و کیست می شوند معمولاً اشکال شدیدتری از آکنه دارند.

 

آکنه  کیستیک 

آکنه کیستیک

 آکنه روزاسه

یا آکنه بزرگسالان که التهاب مزمن پوست صورت (معمولا گونه ها و بینی) است. این بیماری معمولا در سنین 30 تا 50 سالگی بروز می کند و در زنان بیشتر از مردان است، اما در مردان شدیدتر است. ضایعه شایع بینی که بیشتر در مردان شایع است، به نام رینوفیما شناخته می شود. این بیماری که اغلب «آکنه بزرگسالان» نام دارد، در ابتدا می تواند تنها به صورت قرمزی و برافروختگی صورت در زمان های مختلف ظاهر و بعنوان یک بیماری گذرا باشد.

این بیماری به تدریج به دلیل قرمزی مداوم در قسمت میانی صورت پیشرفت می کند و به تدریج می تواند گونه ها را درگیر کند. پیشانی، چانه و بینی. روزاسه حتی می تواند گوش، قفسه سینه و پشت را نیز درگیر کند. با پیشرفت بیماری، رگ های خونی کوچک و جوش های ریز به تدریج در قسمت قرمز  پوست ظاهر می شوند. اما بر خلاف آکنه، آکنه در این بیماری آکنه سر سیاه  وجود ندارد.

 پیودرمی صورت یا پیودرمافیشیال

این نوع آکنه شدید فقط روی صورت خانم ها تاثیر می گذارد. معمولاً در سنین 20 تا 40 سالگی و با توده های بزرگ و دردناک، جوش های چرکی کشف می شود که همگی باعث ایجاد زخم می شوند. این آکنه ها به طور ناگهانی ظاهر می شوند و می توانند روی پوست خانم هایی که قبلاً هرگز آکنه نداشته اند ظاهر شوند.

این جوش های آکنه ای محدود هستند و معمولاً بیش از یک سال دوام نمی آورند، اما می توانند در مدت زمان بسیار کوتاهی بسیار آسیب رسان باشند. پزشکان اغلب ایزوترتینوئین (آکوتان) و همچنین کورتیکواستروئیدهای سیستمیک را تجویز می کنند. مکانیک

 مکانیک آکنه یا مکانیکا

در اثر گرما، اصطکاک و فشار روی پوست ایجاد می شود که اغلب در نتیجه استفاده از تجهیزات ورزشی مانند کلاه ایمنی یا کلاه بیسبال است. گاهی اوقات به این نوع آکنه «آکنه ورزشی» می گویند زیرا در ورزشکاران رایج است. اقدامات پیشگیرانه شامل پوشیدن مواد جاذب زیر وسایل ورزشی و دوش گرفتن بلافاصله بعد از ورزش است

آکنه کونگولوباتا  Gonglobata Acne 

یکی از شدیدترین انواع آکنه است.که از ندول های متورم زیادی تشکیل و که به ندول های دیگر زیر پوست متصل می شوند.آکنه کونگولوباتا می‌تواند روی گردن، سینه، بازوها و ران‌ها تأثیر بگذارد و اغلب جای زخم‌ها را بر جای می‌گذارد. این نوع آکنه بیشتر در مردان وجود دارد و گاهی اوقات توسط استروئیدها یا تستوسترون ایجاد می شود. و نیاز به درمان به موقع توسط متخصص پوست دارد.

آکنه قارچی (Pityrosporum folliculitis):

این نوع زمانی اتفاق می افتد که رشد بیش از حد مخمر در فولیکول های مو وجود دارد. می تواند خارش و ملتهب شود

چه چیزی باعث آکنه می شود؟

آکنه اساساً یک بیماری هورمونی است که توسط هورمون‌های آندروژنی ایجاد می‌شود که معمولاً در دوران نوجوانی و اوایل بزرگسالی فعال هستند. حساسیت به این هورمون ها همراه با باکتری های سطح پوست و اسیدهای چرب موجود در غدد چربی باعث ایجاد آکنه می شود.

برخی از چیزها می توانند باعث ایجاد و یا بدتر شدن آکنه شوند:

  • نوسانات سطح هورمون در طول چرخه قاعدگی زنان.
  •  از بین بردن اسکار آکنه لباس و پوشش سر مانند کلاه و کلاه ورزشی
  •  آلودگی هوا و شرایط آب و هوایی خاص به ویژه رطوبت بالا
  •  استفاده از محصولات مراقبت شخصی روغنی یا چرب (مانند لوسیون های سنگین، کرم ها یا واکس ها و واکس های مو) یا کار در مکان هایی که به طور منظم با چربی در تماس هستید (مانند کار در رستوران با مواد غذایی چرب و سطوح سرخ کردنی).
  •  استرس، که سطح هورمون کورتیزول را افزایش می دهد، همچنین می تواند آکنه را بدتر کند.
  •  ژنتیک
  • برخی داروها

بیشتر بخوانید

نظرات کاربران

  •  چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد و متوجه نویسندگان و سایر کاربران باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاهی بی ارتباط با موضوع آموزش مطرح شود تایید نخواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *