ميم
0

صفر تا صد گیاهخواری

صفر تا صد گیاهخواری
بازدید 987

میم

گیاهخواری همواره با شایعات و افسانه‌های بسیاری همراه بوده که به دور از اغراق نبوده‌اند. در این مطلب به صفر تا صد گیاهخواری و انواع آن می‌پردازیم. اگر به این رژیم غذایی علاقه‌مند هستید، با ما همراه باشید.همچنین مطالعه رژیم لاغری موثر با انواع رژیم غذایی نیز به شما عزیزان پیشنهاد می شود.

گیاهخواری انواع متفاوتی دارد!

به باور عموم مردم، گیاهخواری صرفا مصرف میوه و سبزیجات و عدم مصرف گوشت است. اما لازم است بدانید که این رژیم غذایی انواع مختلفی داشته و به دلایل متفاوتی انجام می‌گیرد.

مردم به دلایل مختلفی گیاهخواری را انتخاب کرده و از این رژیم غذایی پیروی می‌کنند. از آنجایی که گوشت از اساسی‌ترین منابع بدن برای دریافت پروتئین و نوع خاصی از ویتامین B است که در خون‌سازی نقش دارد، رژیم گیاهخواری باید با احتیاط کافی و ملاحظات بسیاری انجام شود و فرد حتما مطمئن شود که از مواد پروتئینی به اندازه کافی استفاده می‌کند.

گیاهخواری به طور کلی شامل رژیم غذایی می‌شود که فرد در آن هیچ‌گونه گوشت و غذای دریایی مصرف نکند و انواع آن شامل موارد زیر می‌شوند؛

  • وگان‌ها‌: از هیچ گونه گوشت حیوانات ماهی‌ها و پرندگان تغذیه نمی‌کنند. محصولات لبنی و سایر فراورده‌های حیوانی مانند تخم مرغ و ژلاتین را استفاده نمی‌کنند.شما میتوانید مقاله  رژیم غذایی وگان و تفاوت با گياهخواری را مطالعه بفرمایید
  • گیاهخواران لاکتو-اووُ: گوشت، مرغ و ماهی مصرف نکرده اما از تخم مرغ و لبنیات استفاده می‌کنند.
  • گیاهخواران لاکتو: گوشت، مرغ، ماهی و تخم مرغ مصرف نکرده اما از لبنیات استفاده می‌کنند.
  • گیاهخواران اووُ: گوشت، مرغ، ماهی و فراورده‌های لبنی مصرف نکرده اما از تخم مرغ استفاده می‌کنند.
  • نیمه گیاهخواران: گوشت مصرف نکرده اما می‌توانند از مرغ یا ماهی استفاده کنند.

تاثیر گیاهخواری بر سلامتی

گیاهخواری می‌تواند تاثیر مثبتی بر سلامتی افراد بگذارد. در مقایسه با مصرف کنندگان گوشت، گیاهخواران چربی اشباع و کلسترول کم‌تر و ویتامین‌ها و املاح معدنی بیشتری مصرف می‌کنند. در نتیجه، میزان کلسترول بد خون، فشار خون و شاخص توده بدنی(BMI) در آنها پایین‌تر بوده که خطر قرار گرفتن در معرض بیماری‌های بسیاری را کاهش می‌دهد. هرچند، لازم به ذکر است که هنوز اطلاعات کافی مبنی بر چگونگی تاثیر گیاهخواری بر سلامت طولانی مدت افراد به دست نیامده.

به طور کلی می‌تواند گفت چون بیشتر گیاهخواران دخانیات و نوشیدنی‌های الکلی مصرف نکرده و فعالیت بدنی کافی دارند، سبک زندگی سالم‌تری داشته که باعث ارتقای سطح سلامت آنها می‌شود. این افراد کم‌تر دچار بیماری‌های قلبی شده و از دیابت نوع دو در امان هستند.

 

سبک زندگی سالم با گیاهخواری

 

از طرفی، گیاهخوارانی که از فراورده‌های لبنی استفاده نمی‌کنند، می‌توانند در معرض خطر کمبود کلسیم و پوکی استخوان قرار بگیرند. مصرف کافی ویتامین D و K برای حفظ تراکم استخوان‌ها لازم است و این مواد کم‌تر در غذاهای گیاهی وجود دارند. به همین دلیل لازم است این دسته از گیاهخواران علاوه بر مصرف سبزیجاتی که برگ تیره دارند، از سایر مواد حاوی ویتامین K مانند: غلات صبحانه، آب پرتقال طبیعی، شیرسویا و قرص‌های مکمل‌ حاوی ویتامین K استفاده کنند.

برخی مواد در تغذیه‌‌ی انسان عمدتاً از منابع جانوری تامین شده، که با گیاهخواری در بدن دچار کمبود می‌شوند؛

پروتئین: 

هرچند پروتئین گیاهی با جانوری متفاوت بوده، گیاهخواران باید با استفاده از منابع مختلفی پروتئین مورد نیاز بدن خود را تامین نمایند. مانند: نخود، عدس، انواع لوبیا، دانه‌ها، آجیل، سویا و غلات.

ویتامین 12B:

این ویتامین فقط در محصولات تولید شده توسط حیوانات مانند لبنیات و تخم مرغ یافت می‌شود و برای خون‌سازی در بدن بسیار ضروری است. عدم مصرف آن مشکلات عصبی و کم خونی شدید (آنمی) به دنبال دارد. گیاهخواران حتما باید موادی مانند میوه‌ها و غلات صبحانه که حاوی B12 هستند، سویا و قرصی‌های مکمل را مصرف کنند که با مشکلی مواجه نشوند.

آهن، زینک (روی) و امگا 3

از سایر مواردی هستند که ممکن است با گیاهخواری به اندازه کافی تامین نشوند. مطمئن شوید که رژیم غذایی‌تان این مواد را شامل شده و در صورت نیاز حتما از قرص‌های مکمل استفاده کنید.

در مورد لاغری با قهوه و لیمو بیشتر بدانیم.

 

از سبزیجات تازه استفاده کنید

 

تاریخچه

از گذشته تا به امروز، مردم به دلایل مختلفی از جمله ترجیحات شخصی و ملاحظات پزشکی به گیاهخواری روی آورده اند. پس از انقلاب صنعتی و در قرن‌های 17 و 18، اروپا به مفاهیمی همچون بشر دوستی، اخلاق و حقوق حیوانات پرداخت که توجه‌ها را به سوی خود جلب کرد. برخی پیروان مذهب پروتستان‌ با هدف زیستن بدون انجام کوچک‌ترین گناه، شروع پیروی از رژیم غذایی بدون گوشت کردند. به دنبال آن، سایر مردمی که پیرو مکاتب فلسفی مختلف بودند، به گیاهخواری روی آوردند. افراد معروفی همچون ولتر، پرسی شلی و هنری ثورو نیز از دنبال کنندگان رژیم گیاهخواری در این دوران بودند.

در اواخر قرن هجده، فیلسوفی به نام جرمی بنتام (Jeremy Bentham) اعلام کرد باید به رنج و عذاب حیوانات به هنگام کشته و ذبح شدن برای خوردن، به اندازه‌ی رنج کشیدن انسان‌ها توجه شود و در اینجا بود که مسئله‌ی احساس حیوانات مطرح شد و عده‌ی بسیاری را به تردید در مصرف گوشت انداخت.

اولین انجمن گیاهخواران در سال 1847 در انگلستان توسط فرقه‌ی Bible Christian تاسیس شد. پس از آن، در سال 1889 اتحادیه بین‌المللی گیاهخواران (International Vegetarian Union) به طور آزمایشی تاسیس و به صورت رسمی از سال 1908 شروع به کار کرد.

گیاهخواری در عصر حاضر

در اوایل قرن بیستم، گیاهخواری در غرب به طور گسترده رواج داشت. و انواع متفاوتی داشت، اما عمدتا به رژیم غذایی فاقد گوشت میگفتند . در نیمه دوم این قرن، فعالیت‌های یک فیلسوف اخلاق به نام پیتر سینگر در زمینه‌ی حقوق حیوانات و اهمیت گیاهخواری، الهام بخش عده‌ی زیادی از افراد برای پذیرفتن این سبک زندگی شد. وی اعلام کرد که کشتن حیوانات صرفا برای تغذیه‌ی انسان، کاری غیر اخلاقی و نادرست است. انتقادات بسیاری به نظریات او وارد شد اما وی باعث گسترش مبحث اخلاقیات و گیاهخواری شد و با پیوند این دو موضع بسیاری را به تجدید نظر در تغذیه‌ی خود وا داشت.

با آغاز قرن بیست و یک، رستوران‌های بسیاری مخصوص گیاهخواران راه‌اندازی شد. همچنین، منوی مخصوص گیاهخواران به لیست غذاهای بسیاری از رستوران‌های معمولی راه پیدا کرد.

جالب است بدانید که صادق هدایت، یکی از بزرگترین نویسندگان ایرانی نیز گیاهخوار بود و کتابی به نام انسان و حیوان در زمینه‌ی گیاهخواری نوشته است.

 

اهمیت مصرف سبزیجات تیره رنگ در گیاهخواری

سخن پایانی

گیاهخواری در عصر حاضر اگر بدون اصول و هماهنگی متخصصان تغذیه انجام گیرد، می‌تواند عواقب ناخوشایندی به همراه داشته باشد و به دلیل ضعف جسمی ناشی از فقر مواد غذایی، باعث بیماری‌های مختلفی شود. بنابر این پیش از تصمیم به انجام گیاهخواری و تغییر سبک زندگی و تغذیه خود حتما از افراد دارای صلاحیت در این زمینه مشورت بگیرید و وبسایت‌های معتبر در خصوص رژیم غذایی گیاهخواری را مطالعه نمایید.

نظرات کاربران

  •  چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد و متوجه نویسندگان و سایر کاربران باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاهی بی ارتباط با موضوع آموزش مطرح شود تایید نخواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *